Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Βούγιας: Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ θα μεταταχθούν και σε θέσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών και...



Δικτύων, Σπύρος Βούγιας. Παράλληλα, ανέφερε ότι το υπουργείο αναζητά τρόπους ώστε όσοι έχουν 30 χρόνια προϋπηρεσία να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Στις διευκρινίσεις που έκανε σχετικά με το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι θα υπάρξουν μειώσεις στις δευτερεύουσες απολαβές αλλά όχι στις τακτικές αποδοχές, όπως βασικός μισθός και πρωτεύοντα επιδόματα.

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ ζητούν να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ και να μη μειωθούν οι τακτικές αποδοχές. Υποστηρίζουν ότι οι δεκάδες υπάλληλοι που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη αλλά δεν έχουν φτάσει τα 58 έτη θα πρέπει να μπορούν να εκμεταλλευθούν το δικαίωμα από το νόμο Λοβέρδου για εξαγορά των τελευταίων 7 ετών ή και της στρατιωτικής θητείας έως το 2015. Έτσι δεν θα χρειαστεί να μεταταχθούν ύστερα από 33 ή 35 χρόνια προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ο αριθμός των σιδηροδρομικών που θα μπορούσε να αποχωρήσει με σύνταξη εξαγοράζοντας σήμερα, έτη προϋπηρεσίας μπορεί να ξεπερνά τους 2.500 και να μη χρειάζονται μετατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου