Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σε λίγες ώρες η επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων


Απόσταση αναπνοής χωρίς πια τον «πάνω» από τον «κάτω κόσμο του ορυχείου» στη Χιλή, καθώς νωρίτερα απ΄ότι είχε προγραμματιστεί, θ'αρχίσει, μέσα στις επόμενες ώρες, η επιχείρηση...



διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων, που παραμένουν παγιδευμένοι στα έγκατα της γης από τις 5 Αυγούστου.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο ήχος της σειρήνας θα ηχεί καθώς θα βγαίνουν στην επιφάνεια, με τη βοήθεια ειδικά κατασκευασμένης κάψουλας, ο ένας μετά τον άλλον, οι μεταλλωρύχοι. Οι άνδρες θα υποβάλλονται σε μια γρήγορη ιατρική εξέταση και αμέσως μετά έχουν αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με ελάχιστα μέλη των οικογενειών τους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει στηθεί κοντά στο ορυχείο. Όλα αυτά, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, διαβεβαιώνουν αξιωματούχοι από τη Χιλή.

Ο πρώτος μεταλλωρύχος αναμένεται να βγει στην επιφάνεια, πριν αλλάξει η μέρα στην πατρίδα του.

«Ελπίζουμε να έχουμε τουλάχιστον έναν από τους μεταλλωρύχους στην επιφάνεια πριν από τα μεσάνυχτα» επισήμανε ο υπουργός Ορυχείων της Χιλής, Λόρενς Γκόλμπορν.

Ο χρόνος λοιπόν έχει αρχίσει να κυλά αντίστροφα καθώς οι ώρες αυτές αναμένεται πως θα είναι οι τελευταίες που θα περάσουν στο σκοτεινό και υγρό καταφύγιο που έγινε το σπίτι τους για περισσότερο από δύο μήνες.

Οι 33 άνδρες δείχνουν ψύχραιμοι και έτοιμοι για τη μεγάλη στιγμή, ωστόσο οι ειδικοί που τους παρακολουθούν, από τη φωνή τους και μόνο αναγνωρίζουν το στρες και την αγωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου