Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Το γύρο του κόσμου κάνει ο αποκλεισμός της Ακρόπολης


Το γύρο του κόσμου έχει κάνει ο αποκλεισμός της Ακρόπολης από συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού, με αποτέλεσμα oι τουρίστες που κατευθύνονται προς τον Ιερό Βράχο να βρίσκουν τη σιδερένια πόρτα κλειστή...




«Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών που έχει κλείσει την είσοδο στην Ακρόπολη –το πιο γνωστό μνημείο της Ελλάδας– διεκδικώντας την καταβολή των μισθών των τελευταίων δύο ετών», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Associated Press.

Το Reuters κάνει λόγο για 150 διαδηλωτές που έχουν ταμπουρωθεί στον Ιερό Βράχο εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτόν. «Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν την αστυνομία να κυνηγά τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού γύρω από το αρχαίο μνημείο», μεταδίδει στη διαδικτυακή του τοποθεσία το BBC.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24, τα ΜΑΤ έχουν μεταβεί στον αρχαιολογικό χώρο με στόχο να ελευθερώσουν την είσοδο αποκαθιστώντας την πρόσβαση σε αυτόν. «Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος μιας πρωτοφανούς κρίσης χρέους και μόλις πριν από λίγους μήνες γλίτωσε από τη χρεοκοπία», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Για να μειώσει τα έξοδα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει επιβάλει δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και έχει παγώσει τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα», συμπληρώνει.

Για δεκάδες τουρίστες που περιμένουν καρτερικά έξω από τη σφραγισμένη πύλη του αρχαιολογικού χώρου με την ελπίδα να θαυμάσουν από κοντά το παγκόσμιο μνημείο κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα The Independent στον ιστότοπό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου