Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα υπό κατάληψη σχολεία


Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελου Μπακέλα προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες καταλήψεις γυμνασίων και λυκείων στην πόλη...



Με έγγραφό του προς τις δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπακέλας καλεί τους διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές «να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή συνιστά αξιόποινη πράξη».

Ζητεί ακόμη από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Εισηγείται παράλληλα στους δύο διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν όλους τους διευθυντές, καθηγητές και προέδρους συλλόγων γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος».

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ανέρχεται σε 33. Τα ξημερώματα εξωσχολικοί μετέβησαν σε δύο υπό κατάληψη σχολεία που συστεγάζονται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές. Την ώρα εκείνη, εντός του σχολικού συγκροτήματος βρίσκονταν πέντε μαθητές, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών λόγω ταχυκαρδίας, χωρίς να έχει τραυματιστεί.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου