Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Είχα τον ‘Φέτφα’ στον ΠΑΟ!»


Ο «Μέσι του Πειραιά», κατά κόσμον Γιάννης Φετφατζίδης πέρασε για «ένα φεγγάρι» από τις ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Δεν έμεινε, όμως, άγνωστο γιατί. Έφυγε μαζί με...



άλλα παιδιά της σειράς του, την εποχή που οι τότε υπεύθυνοι αποφάσισαν κάποιες αλλαγές στην διάρθρωση των τμημάτων υποδομής.

Στον sportdog μιλάει, σήμερα, ένας άνθρωπος ο οποίος γνώρισε τον πιτσιρικά στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, προπονητής του στα παιδικά του «τριφυλλιού» πριν από μερικά χρόνια, ο Δημήτρης Νταής.

«Μου τον έφερε ένας φίλος για να δοκιμασθεί, από την Βουλιαγμένη. Ήρθε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού ο Φετφατζίδης 9 χρονών! Τον είχα στα χέρια μου έναν περίπου χρόνο, από το Νοέμβριο του 1999 μέχρι το 2000, όπως και τον Τζαβέλλα, που αναδείχθηκε στον Πανιώνιο, τον Σακελαρίου του ΠΑΟΚ, τον Παπουλή του Πανθρακικού και άλλους. Για διάφορους λόγους δεν συνέχισαν αυτά τα παιδιά στον Παναθηναϊκό, ούτε και εγώ ως προπονητής, στο πλαίσιο κάποιων αναδιαρθρώσεων. Είναι αληθές, όμως, ότι ο Φετφατζίδης υπήρξε παίκτης στον Παναθηναϊκό!», αποκαλύπτει ο Δημήτρης Νταής, συνεργάτης σήμερα του μεγάλου Μάικ Γαλάκου στην Ακαδημία του Α.Ο.Βουλιαγμένης και προπονητής υποδομής στην Α.Ε.Περιστερίου.

«Κοντός, αδύνατος, αλλά… αστέρι!»

-Τι θυμάστε, κ. Νταή, από τον Φετφατζίδη;

«Ήταν κοντός, πιο κοντός από παιδιά της ηλικίας του εννοώ και αδύνατος. Διέθετε, ωστόσο, από τότε άψογη τεχνική κατάρτιση. Φοβερό προτέρημα για αυτή την ηλικία. Ήταν πολύ καλός με την μπάλα και ότι του έδειχνες διέθετε την οξύτητα του πνεύματος να το αποδώσει με την μπάλα. Ήταν «αστέρι» από μικρός, με λίγα λόγια...».

- Η γνώμη σας για τον σημερινό Φετφατζίδη;

«Ο τωρινός Φετφατζίδης είναι η...εξέλιξη του παιδιού που είδα πριν από λίγα χρόνια. Έχει κάθετη πάσα που διαθέτουν λίγοι παίκτες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι καλός διεμβολιστής, πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, έχει αντίληψη του γηπέδου, μεγάλη ευστροφία σε μικρούς χώρους και φυσικά διατηρεί την άριστη τεχνική του!»

-Τον αποκαλούν «Μέσι». Υπερβολικό;

«Σίγουρα δεν χρειάζεται να πω εγώ ποιος είναι ο Φετφατζίδης. Οι κλήσεις του στην εθνική ομάδα και το γεγονός ότι ένα 20χρονο παιδί παίζει στον Ολυμπιακό βασικός τα λένε όλα. Αποτελεί μεγάλη ευτυχία για τον ίδιο και τα στάνταρ πλέον αλλάζουν. Ένας προπονητής σε αυτό το επίπεδο δεν τολμά να ρισκάρει την καριέρα του με την συμμετοχή ενός νεαρού, αν δεν έχει πεισθεί πρώτα ότι είναι άξιος ο παίκτης για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις! Οι παρομοιώσεις ακούγονται υπερβολικές, αλλά ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα. Δεν θα πω αν ο Φετφατζίδης είναι «Μέσι», αλλά έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει ένα «υψηλό» όνομα στο ποδόσφαιρο και στο μέλλον να κάνει, γιατί όχι, μια καλή μεταγραφή στο εξωτερικό! Να προσελκύσει μάνατζερ και ομάδες με τις εμφανίσεις του!»

Η συνεισφορά του πατέρα του

-Προφανώς θα είχατε γνωρίσει και την οικογένειά του.

«Ναι. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να προσθέσω κάτι, ακόμα, σημαντικό. Πολύτιμος αρωγός στην εξέλιξη και την καριέρα του υπήρξε ο πατέρας του, ο οποίος τον μετέφερε σε όλα τα γήπεδα που παίζαμε στην Αττική και ποτέ δεν παρέμβαινε, όπως πολλές φορές κάνουν άλλοι γονείς από αγάπη για τα παιδιά τους. Τον βοήθησε πολύ με την στάση του!»

- Ο επίλογος;

«Οφείλω να πω και κάτι άλλο. Τον είχα στην Παιανία για έναν χρόνο. Δεν θέλω, προς Θεού, να καρπωθώ τους κόπους συναδέλφων που δούλεψαν μαζί του πολλά χρόνια. Η δική τους συμβολή ήταν πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να έβαλα ένα λιθαράκι στην καριέρα του, αλλά, άλλοι τον δούλεψαν και τον ανέδειξαν»

-Συναδελφικό fairplay από έναν Έλληνα προπονητή, κύριε Νταή...

«Δεν είναι fairplay. Είναι, απλά, η αλήθεια...».

sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου