Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζεται η δίκη του "συνδικάτου του εγκλήματος"


Διαδικαστικά θέματα που θέτουν κατηγορούμενοι απασχόλησαν και σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου...



εκδικάζεται η υπόθεση του λεγόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος" με 20 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και 7 που κατηγορούνται και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Το δικαστήριο απέρριψε , εκ νέου, αίτημα του κατηγορούμενου Απόστολου Πετράκη -ο οποίος έχει ομολογήσει την ενεργό συμμετοχή του στην απαγωγή Παναγόπουλου- για ηχογράφηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών. Ο Πετράκης, πριν λάβει αρνητική απάντηση από το δικαστήριο, προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα για την ηχητική καταγραφή των πρακτικών. Διευκρίνισε μάλιστα μέσω του συνηγόρου του κ. Σ.Κεχαγιόγλου ότι τα χρήματα δεν προέρχονται από τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένεια του εφοπλιστή.

Η "προσφορά" του κατηγορουμένου προκάλεσε την αντίδραση του Εισαγγελέα Έδρας ο οποίος απάντησε ότι το δικαστήριο δεν χρειάζεται "ούτε ευεργεσίες, ούτε δωρητές".

Στο αίτημα του Πετράκη συναίνεσε και ο φερόμενος ως αρχηγός του "συνδικάτου" Παναγιώτης Βλαστός ο οποίος είπε στο δικαστήριο πως τώρα που ζητάει να καταγράφεται του το αρνούνται ενώ πριν το κράτος ενέκρινε κονδύλια για να τον καταγράφει η ΕΥΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου