Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

"Υπάρχουν και πολιτικοί που δεν είναι εκβιάσιμοι, κ.Χατζηνικολάου"


"Υπάρχουν και πολιτικοί που δεν είναι εκβιάσιμοι". Μ αυτό τον τρόπο απαντά ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας στο γνωστό δημοσιογράφο Νίκο...Χατζηνικολάου με αφορμή την προσωπική επίθεση εναντίον του λόγω μη συμμετοχής του στην τηλεοπτική εκπομπή του στο τηλεοπτικό κανάλι Alter.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηνικολάου πληροφορηθείς ότι ο Γ. Μίχας ετοιμαζόταν να στείλει επιστολή με την οποία θα γνωστοποιούσε ότι για λόγους δεοντολογίας δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει στην αποψινή εκπομπή του δημοσιογράφου, μίλησε για ακατανόητη η απόφαση του υποψήφιου δημάρχου να βάζει βέτο στη συμμετοχή του Παναγιώτη Φασούλα και προανήγγειλε ότι ξεκινάει έρευνα για τα πεπραγμένα του κ. Μίχα στη νομαρχία Πειραιά.

Η επιστολή του κ. Μίχα αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητέ κύριε Χατζηνικολάου,

Αφήνοντας ασχολίαστη και στην κρίση των ακροατών σας την πρωτοφανή και ανοίκεια προσωπική επίθεση που εξαπολύσατε εναντίον μου από την πρωινή εκπομπή σας στη συχνότητα του REAL FM, σας επισημαίνω τα εξής.

α. Αναφερθήκατε στο δήθεν εκβιαστικό περιεχόμενο μιας επιστολής σχετικής με τη συμμετοχή μου στη βραδινή τηλεοπτική σας εκπομπή από τον ALTER, η οποία ουδέποτε υπήρξε.

β. Η άρνησή μου να συμμετάσχω σε αυτή την εκπομπή είναι αναγκαστική και επιβάλλεται για λόγους δεοντολογίας. Ουδεμία σχέση έχει με τον κ. Φασούλα και τη συμμετοχή του ή όχι στην ίδια εκπομπή.

γ. Ουδόλως αναφέρατε το γεγονός ότι όταν αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας, την περασμένη Πέμπτη, για τη σημερινή τηλεοπτική σας συζήτηση, οι συνεργάτες σας με είχαν ενημερώσει ότι σε αυτή θα συμμετείχαν αποκλειστικά και μόνο οι πέντε υποψήφιοι Δήμαρχοι των Συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο Πειραιά.

δ. Αποσιωπήσατε το γεγονός ότι στη χθεσινή μου τηλεφωνική επικοινωνία με τους ίδιους συνεργάτες σας μου επιβεβαίωσαν ότι στην τηλεοπτική συζήτηση θα συμμετείχαν μόνο οι ανθυποψήφιοί μου για το Δήμο Πειραιά.

ε. Όταν τους εξέφρασα την απορία μου γιατί στο διαφημιστικό τρέιλερ του ALTER εμφανίζονταν μεταξύ των συνομιλητών οι κύριοι Παναγιώτης Φασούλας και Γιάννης Μανουσογιαννάκης, αρχικώς μεν εισέπραξα την αμηχανία τους εν συνεχεία δε την απάντηση ότι είχατε αποφασίσει να τους καλέσετε με την ιδιότητα των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών για τον Πειραιά. Του μεν πρώτου με το Συνδυασμό του κου Γιάννη Σγουρού, του δε δεύτερου με το Συνδυασμό του κου Παφίλη.

στ. Έμεινε αναπάντητη η ερώτησή μου γιατί δεν κλήθηκαν και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες των άλλων Συνδυασμών.

ζ. Έμεινε αναπάντητη η παρατήρησή μου ότι δε μπορεί να συγχέονται τα πολύ σοβαρά και αποκλειστικά δημοτικού ενδιαφέροντος προβλήματα του Πειραιά, με τα προβλήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στη διεκδίκηση της Περιφέρειας που είναι νέος θεσμός και διαφορετικής αποστολής από αυτόν της δημοτικής αρχής.

η. Επίσης αναπάντητη έμεινε η παρατήρησή μου ότι ο κος Φασούλας κλήθηκε με την ιδιότητα του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, ενώ κάτι τέτοιο ουδόλως ίσχυε.

θ. Σε μεταγενέστερη επικοινωνία των συνεργατών σας μαζί μου, μου ειπώθηκε ότι τελικώς ο κος Φασούλας δε θα συμμετείχε στη συζήτηση ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης αλλά ως απερχόμενος Δήμαρχος.

Όταν διατύπωσα την εύλογη απορία πώς είναι δυνατό να καλείται ειδικά σε μία συζήτηση για τον Πειραιά ένας απερχόμενος Δήμαρχος, τη στιγμή που, για παράδειγμα, δεν είχε κληθεί ο απερχόμενος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κος Παπαγεωργόπουλος στην αντίστοιχη συζήτηση που κάνατε μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, η παρατήρησή μου έμεινε και πάλι αναπάντητη.

Κατόπιν αυτών ήταν προφανές ότι ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης, όπως την είχατε σχεδιάσει, θα ήταν όχι απλώς αντιπαραγωγική αλλά πολύ περισσότερο υποτιμητική για τον Πειραιά και τα προβλήματά του, παραπλανητική για το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών και ξένη με τα ζητήματα του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Αρκετά με την πολύπαθη πόλη μας. Αρκετά με τις μιζέριες και τις σκοπιμότητες που καθηλώνουν τις δυνατότητές της.

Πρόκειται για μια πόλη που έχει αδικηθεί πολλαπλώς και επανειλημμένα από τις φατριαστικές λογικές, τις προσωπικές ματαιοδοξίες και τις άγονες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Είμαι υποψήφιος για το Δήμο Πειραιά, γιατί έχω την πεποίθηση και το καθήκον να καταθέσω και να συζητήσω προτάσεις και λύσεις που ενώνουν τους Πειραιώτες και δίνουν διέξοδο στην πόλη μας.

Δεν είμαι υποψήφιος για να καταστώ μέρος προβλημάτων που δεν ανήκουν στην πόλη, που δεν απασχολούν το λαό της.

Ακόμα περισσότερο δεν επιθυμώ να γίνω μέρος ενός τηλεοπτικού θεάματος προσβλητικού για τους δημότες του Πειραιά και ταπεινωτικού για τον πολιτισμό τους, τις αξίες τους και τις απαιτήσεις τους.

Έχετε το δικαίωμα να κάνετε τις εκπομπές που θέλετε, με αυτούς που θέλετε, με όποια λογική επιλέγετε.

Έχω την υποχρέωση να αρνηθώ τη συμμετοχή μου σε οτιδήποτε δεν θεωρώ ότι προάγει το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών μου.

Δεν μου αρέσει να με απειλούν, όπως με απειλήσατε εσείς σήμερα από την πρωινή σας εκπομπή.

Δεν μου αρέσει να με μεταχειρίζονται ως αναλώσιμο είδος μιας ψευτοκοινωνίας, ψευδοπολιτικών θεαμάτων και ψευδεπίγραφων συγκρούσεων.

Το λιγότερο που οφείλετε είναι να αποδεχθείτε ότι υπάρχουν και πολιτικοί που δεν είναι εκβιάσιμοι.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μίχας"

http://www.mediasoup.gr/node/18843

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου