Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Διαμαρτυρία Αλαβάνου προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ


«Το ΕΣΡ από φύλακας των ίσων όρων ανάμεσα σε όλους τους νόμιμους συνδυασμούς εξελίσσεται σε μέσο χειραγώγησης, επέμβασης και επηρεασμού...



των πολιτών», υποστηρίζει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Ιω. Λασκαρίδη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής - Ελεύθερη Αττική», Αλέκος Αλαβάνος.

«Με την οδηγία σας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουσιαστικά έχετε περιορίσει ασφυκτικά την παρουσίαση των εκλογικών προγραμμάτων φτάνοντας στο ασύλληπτο σημείο να επιτρέπετε μόνο μία παρουσίαση υποψήφιου περιφερειάρχη σε Ρ/Σ και δύο σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Την ίδια στιγμή, που αποκλείετε τη συζήτηση μέσα από τα ΜΜΕ, αποδεχθήκατε τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού για πάνω από δύο ώρες», αναφέρεται στην επιστολή.

«Μετά τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το ΕΣΡ, κατά τον σημερινό Τύπο, αποφάσισε να επιτρέψει τη διακαναλική συνέντευξη σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου. Με αυτόν τον τρόπο για όσους συνδυασμούς έχουν τη στήριξη κοινοβουλευτικών κομμάτων λύνεται ενδεχομένως το πρόβλημα, συνεχίζονται όμως οι κραυγαλέες διακρίσεις σε βάρος των συνδυασμών, που δεν έχουν τέτοια κάλυψη», σημειώνει ο κ. Αλαβάνος και προσθέτει: «Με αυτόν τον τρόπο, επίσης αυθαίρετα και αντισυνταγματικά, το ΕΣΡ παραβιάζει την ισότητα ανάμεσα στους συνδυασμούς, παρεμβαίνει υπέρ του σημερινού καταστημένου πολιτικού συστήματος».

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος ζητά «να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την αντιμετώπιση στη βάση της αρχής της ισότητας του συνδυασμού του οποίου ηγείται, «καθώς και των άλλων δύο συνδυασμών που δεν διαθέτουν κοινοβουλευτική κάλυψη, με την εξασφάλιση ακριβώς των ίδιων δυνατοτήτων προβολής από τα ΜΜΕ και στη συγκεκριμένη περίπτωση με διακαναλική συνέντευξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου