Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εξι μήνες χωρίς δίπλωμα οδήγησης ο Αντον Φέρντιναντ

Ενώπιον της δικαιοσύνης παρουσιάστηκε σήμερα ο Αντον Φέρντιναντ, κρίθηκε ένοχος και δεν θα μπορεί να οδηγήσει τη λευκή...



Ρέιντζ Ρόβερ του (ή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο) για τους επόμενους έξι μήνες. Η κατηγορία αφορούσε τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια οδήγησης και η ποινή επιβλήθηκε, καθώς ξεπέρασε το όριο στο "point system", το οποίο ήταν ήδη βεβαρυμένο από προηγούμενη παράβαση.

Ο αμυντικός της Σάντερλαντ και μικρός αδελφός του Ρίο Φέρντιναντ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στις 13 Ιουλίου, όταν η αστυνομία τον σταμάτησε κοντά στην Πόουντλαντ Ρόουντ του Νιούκαστλ. Η εισαγγελέας, Κέρι Γκέιτ, περιγράφοντας το περιστατικό είπε: «Είχε γείρει προς το κέντρο του οχήματος, σα να ακουμπούσε σε βραχίονα και με το αριστερό χέρι του κρατούσε το κινητό στο αριστερό του αυτί. Οταν συνειδητοποίησε ότι τον είχε σταματήσει η αστυνομία, κατέβασε αμέσως το τηλέφωνο».

Ο Φέρντιναντ απολογήθηκε, λέγοντας ότι βρισκόταν καθ΄ οδόν για το αεροδρόμιο και έπρεπε να απαντήσει στο τηλέφωνο, γιατί καλούσε η μητέρα του. Οταν ρωτήθηκε αν ήταν επείγον, με ειλικρίνεια απάντησε: «Οχι, απλώς έπρεπε να το σηκώσω». Η συμπεριφορά του σίγουρα μέτρησε υπέρ του, όμως το δικαστήριο δεν μπορούσε να αγνοήσει ότι το 2007 είχε τιμωρηθεί ξανά με αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες, πάλι επειδή είχε υπερβεί το όριο στο "point system". Ετσι, του επέβαλε την ίδια ποινή, μαζί με πρόστιμο 1000 λίρες και έξοδα δικαστηρίου 85 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου