Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η Ακρόπολη, ο Γερουλάνος και το πάρτυ


Για άλλη μια φορά, ο Γερουλάνος έκανε το θαύμα του. Γράφοντας, επιδεικτικά, στον … ανδρισμό του, τους πάντες και τα πάντα...





Για άλλη μια φορά, ο … Ζεν-Πρεμιε του πολιτισμού μας, σκιαγράφησε καθαρά, την κυβερνητική θέση, απέναντι στο λαό και στα προβλήματα του.
Αντανακλώντας και τις προθέσεις του Παπανδρέου, απέναντι στον πολιτισμό μας, αφού εξακολουθεί να τον διατηρεί εκεί, ως … καλό του φιλαράκι.
Παρά την επικινδυνότητα της ανικανότητάς του.

Για άλλη μια φορά η Ακρόπολη έκλεινε για το κοινό, από τους απεργούς συμβασιούχους.
Για άλλη μια φορά, ο Ιερός Χώρος, γινόταν αντικείμενο αντιπαράθεσης.
Και η χώρα μας, διεθνώς ρεζίλι.

Κι αντί να είναι εκεί, ο Υπουργός, για να αντιμετωπίσει τα αρνητικά αυτά γεγονότα και να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ, από τους ξένους επισκέπτες, που κάτω από τον Ιερό Βράχο, παρακολουθούσαν σκηνές παραφροσύνης, με τα ΜΑΤ και τους απεργούς, σε … εναγκαλισμούς, διόλου φιλικούς, αυτός σηκώθηκε και πήγε στην Αμερική, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του φίλου του κ. Παπαδημητρίου, για να εγκαινιάσει τάχα, την έκθεση που οργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση, το γνωστό κλειστό κλαμπ, των γνωστών μεγαλοαστών της Νέας Υόρκης. Γιατί έτσι έχει καταντήσει εκεί, το Ίδρυμα που κληροδότησε, ο μεγιστάνας Έλληνας Αριστοτέλης Ωνάσης.

Και φυσικά, ο Paul Γερουλανος, για να μην πάρει απουσία, από τον … μέγα κλαμπάρχη, της Ν.Υ. τα έγραψε όλα, εκεί που είπαμε και πήγε στα εγκαίνια. Λες και χωρίς αυτόν, η έκθεση, θα κατέβαζε τα ρολά της ….

Δεν λέει κανείς. Μια έκθεση με τον Ελληνικό Πολιτισμό, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είναι ένα γεγονός, σίγουρα τιμητικό.
Όταν όμως εδώ, στην έδρα αυτού του πολιτισμού, συμβαίνουν τέρατα και σημεία, όταν πέφτει ξύλο, κάτω από τον Ιερό Βράχο, με τους τουρίστες να μην φωτογραφίζουν αυτόν, αλλά τα τεκταινόμενα, μένεις εδώ κύριε, αφού θέλεις να υποδύεσαι τον Υπουργό, για να τα επιλύσεις …..

Ο υπουργός λοιπόν στην Αμερική, με μια δαπάνη ταξιδίου για το Ελληνικό δημόσιο, που αγγίζει τις 300.000 ευρώ. Λες και αυτά δεν μπορούσε να τα καλύψει το πάμπλουτο Ίδρυμα Ωνάση. Αφού προσκαλεί έναν θεσμικό παράγοντα …..
Ο Υφυπουργός στην Αθήνα μεν, μα στην μουγκα δε, αφού κάτι ουσιαστικό για τους απεργούς, δεν είχε να πει….

Ο Έχων το γενικό πρόσταγμα, Πρωθυπουργός, άφαντος και αυτός, επί του θέματος …. Και πια παιχνίδι, μονότερμα, έκαναν τα πρωϊνάδικα των καναλιών, βγάζοντας στον αέρα, συνεχώς, τον πρόεδρο των εκτάκτων υπαλλήλων, τον κ. Χασομέρη, έτσι ώστε με σαδισμό, απλά, να μας χασομεράνε.

Κύριε πρόεδρε. Κύριε Παπανδρέου, πάρε επιτέλους θέση . Κυβέρνηση με φιλαράκια, δεν γίνεται να είναι βιώσιμη . Δεν μπορεί να παραχθει έργο, μόνο με φιλαράκια . Εάν από αυτά, απουσιάζει η ικανότητα.

Φιλαράκι, ο Παπακωνσταντίνου, που πάνω στην πλάτη των συνταξιούχων αυτοσχεδιάζει, παίζοντας Ρώσικη ρουλέτα με την οικονομία .

Φιλαράκι, η κ. Μπιρμπίλη, που με την θεωρία, κοντεύει να μας πρασινίσει τα πάντα στη ζωή. Βάφοντας ακόμα και τη ροζ νοοτροπία της κυβέρνησης πράσινη ….
Φιλαράκι, ο κ. Παμπούκης. Είναι πια γνωστή η δράση του στους μεγάλους διεθνείς επιχειρηματικούς κύκλους …. Το κατά πόσο είναι επωφελής για το δημόσιο δεν γνωρίζουμε.
Φιλαράκι, ο κ. Γερουλάνος. Καλά αυτός είναι και «χαϊδεμένο» φιλαράκι.
Φιλαράκι, ο κ. Ραγκούσης. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος που σε βγάζει ασπροπρόσωπο …. Μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κάτι το αρνητικό.
Ένα σωρό φιλαράκια ακόμα. Και αν σ’ αυτά προσθέσει κανείς και το … Αδελφάκι, τον Νick the Greek, τότε θα δούμε ότι αυτή δεν είναι πια κυβέρνηση, αλλά πάρτι γενεθλίων.
Με μεγαααλο φαγοπότι.
Άντε, στην υγεία μας. Και καλοφάγωτα.


mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου